Permanente make-up zorgt er voor dat je er op ieder moment van de dag verzorgd uitziet. Of je nu ’s morgens uit bed stapt, sport of in het zwembad bent. Wanneer je allergisch bent voor make-up, of moeite hebt met opmaken. Je ziet er altijd op je best uit!

Hoe werkt het?

Bij permanente make-up wordt er met een flinterdunne, steriele naald pigment vlak onder het huidoppervlak aangebracht. Dit is in de bovenste huidlaag. Hierdoor kan het ook weer vervagen na verloop van tijd en blijft het dus niet levenslang zitten.

De pigmenten en apparatuur waarmee ik werk zijn veilig en goedgekeurd door de keuringsdienst van waren.

Elke 3 jaar wordt er een audit gedaan door de GGD, waarbij wordt gelet op de nieuwste hygiëne- en veiligheidsregels, waarna de vergunning verlengd wordt.

De eerste behandeling neemt ongeveer 2 uur in beslag.

Hoe verloopt een behandeling?

  • kostenloos intake-gesprek: waarin we de wensen en mogelijkheden rustig bespreken, een gezondheidsverklaring wordt getekend en de afspraak voor de behandeling wordt gepland
  • de gewenste lipliner, eyeliner etc worden getekend
  • we bepalen de kleur / pigmentatie
  • nadat de kleur bepaald is wordt eventueel verdovingszalf aangebracht
  • hierna kan de pigmentatie beginnen

De eerste behandeling duurt ongeveer 2 uur. Vlak na de eerste behandeling is de kleur altijd iets donkerder dan het eindresultaat, omdat de kleur zich nog moet ontwikkelen als gevolg van het huidvernieuwingsproces. De kleur zal na genezing ongeveer 30% zachter zijn.

De tweede behandeling is na minimaal 6 weken, zodat de huid optimaal genezen is. Deze tweede behandeling duurt ongeveer een uur. Hier zetten we de puntjes op de i, kortom de finishing touch.

Let op! Het is niet raadzaam om vlak voordat u op vakantie gaat de behandelingen te plannen.

Voor sommige mensen is het inbrengen van contactlenzen direct na het aanbrengen van permanente eyeliner wat vervelend. Neem daarom het liefst een bril mee naar de behandeling.

Alle mogelijkheden op een rij

Wenkbrauwen
Ombré-techniek: hierbij maken we een natuurlijk kleurverloop. De onderzijde en het staartje van de wenkbrauw maken we iets donkerder, terwijl de rest iets zachter ingezet wordt, dit geeft een mooi natuurlijk effect.

Powder-brows: op dit moment heel populair! Powderbrows zijn zo opgezet, zodat het lijkt of ze met poeder zijn ingekleurd.

Eyeliner
Infralashliner: plaatsen we het pigment tussen de wimperharen, waardoor je je ogen op natuurlijk wijze accentueerd.

Standaard: een strakke eyeliner, keuze hierbij is met en zonder wing. Je kunt voor een meerprijs ook kiezen voor een bredere eyeliner.

Schaduw eyeliner: tot 2/3 van het oog (van binnen naar buiten gezien) zetten we de eyeliner, daarna waaieren we een klein beetje uit, zodat je het effect krijgt van een zacht potlood.

Full blush lips
Een zeer verfijnde techniek. Door te werken met verschillende schaduw, krijg je optisch vollere lippen. We maken de contour strakker, wat direct een jongere uitstraling geeft. De lippen blijven er ten alle tijden natuurlijk uitzien.

Tepel-reconstructie
Optisch maken we weer een nieuwe areola.

Op de pagina ‘resultaten‘ zie je mijn werk terug.


Vragen en antwoorden over PMU

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

De meeste permanente make-up blijft gemiddeld 1 tot 3 jaar zitten en zal in de loop van de tijd vervagen. Dit komt mede door de natuurlijke celvernieuwing en invloed van UV-licht. De huid van ieder individu is echter anders, waardoor de pigmentatie bij sommige mensen langer dan 3 jaar zichtbaar is.

Waar moet ik op letten voor de behandeling?

  • minimaal 24 uur voor de behandeling geen alcohol nuttigen (dit maakt het bloed dunner, waardoor de pigmentatie minder goed zal hechten)
  • ruim 24 uur voor de behandeling geen bloedverdunners gebruiken (dat zijn bv ook aspirines!). Overleg eventueel met uw arts betreffende het overslaan van medicatie. Pijnstillers zoals paracetamol mogen wel genomen worden.
  • zorg dat de huid gaaf is, geen wondjes op de plaats van behandeling

Gaat de huid zwellen na de behandeling?

Er kan een zwelling optreden,deze verdwijnt meestal binnen 24 uur. U kunt uw dagelijkse activiteiten gewoon hervatten na de behandeling.

Wat is het verschil tussen permanente make-up en tatoeages?

Op het oog lijkt permanente make-up hetzelfde als tatoeëren. Het grote verschil zit hem in het gebruik van de naalden en het pigment. Permanente make-up gaat tot de eerste huidlaag en bij tatoeëren gaat men in de derde huidlaag. Doordat bij tatoeage de naald dus dieper gaat wordt het pigment ingekapseld door vetcellen en zal deze dus bijna niet vervagen.

Is het aanbrengen van permanente make-up pijnlijk?

Hoe het voelt is per persoon verschillend. Over het algemeen wordt permanente make-up goed verdragen. Het gevoel na behandeling wordt wel eens omschreven als een lichte schaafwond.

Tip: u kunt van tevoren verdovende EMLA zalf bij de huisarts bestellen. Deze zalf neemt u mee als u komt voor de behandeling en zal tijdens de behandeling vakkundig worden aangebracht.